Paradise Delta - House
locul unui sejur de vis
Un Paradis In Inima Deltei
Paradise Delta - House
Lumina
Liniste
Natura salbatica
Paradise Delta - House
Se afla in centrul lor

oferta de lux

4 zile/3 nopti - de neuitat


excursii de lux



rezervati acum!

contact | orientare


Gastronomie

Pensiunea   -  Mila 23

MENIU - Mila 23

Oferta gastronomica a pensiunii noastre este una de exceptie, in bucataria noastra lucreaza personal cu experienta in prepararea retetelor cu specific nord dobrogean si deltaic (retete traditonale ale bucatariei rusesti, lipovenesti si ucrainiene specifice satului Mila 23.)

Turistii care doresc si alte preparate vor gasii cu siguranta la noi si produse din carne de porc,vita, pui si miel. La noi se folosesc ingrediente naturale, produse proaspete, peste proaspat pescuit in zona satului Mila 23, o parte din preparatele noastre le puteti viziona in emisiunile tv.Fishing&Hunting.)

Avem trei posibilitati de masa:

  1. Meniul zilei pensiune completa (prinz si cina)
  2. Meniul zilei demipensiune (prinz sau cina, la alegere)
  3. Meniu a la carte (produse la comanda)
Pranzul:

Ciorba sau supa si un fel de mancare (felul 2).

Paine, mamaliguta, ardei, mujdei sunt incluse in functie de preparatul servit.

Cina:

peritiv, fel de baza si desert.

Paine, mamaliguta, ardei, mujdei sunt incluse in functie de preparatul servit.

Cateva din mancarurile servite in meniul zilei

Ciorbe

  1. Bors pescaresc

    Acest bors pescaresc se face din minim 4 specii de peste, de baza fiind crap, somn, stiuca si caras. Se serveste in modul traditional pescaresc, intai pestele din ciorba pe platou (se mananca cu mujdei) apoi ciorba. Se seveste cu mamaliguta, mujdei, ardei.

  2. Ciorba de perisoare de peste

    Ciorba este facuta cu perisoare din carne de peste toccata,legume,cartofi se drege cu smintina si ou. Perisoarele nu au oase!

  3. Ciorba Ucraineana de somn

    Este o ciorba traditionala din Delta Dunarii, partea ucraineana. Pestele din ciorba este file de somn, cu foarte putine oase,legume si cartofi. Ciorba este dreasa cu smantana si ou.

  4. Bors de crap

    Borsul de crap este o ciorba rosie (contin rosii sau suc de rosii) iar pestele este file de crap, cu foarte putine oase.

  5. Ciorba ardeleneasca de pasare
  6. Ciorba de vita
  7. Ciorba taraneasca de porc

Aperitive

  1. Icre de crap
  2. Rulada de peste
  3. Peste marinat si peste afumat
  4. Chiftelute de peste
  5. Gujoane de peste
  6. Platou aperitive pentru 2 persoane : salata icre de crap, gujoane somn, peste marinat, peste afumat, branza, masline, rosii
  7. Platou aperitive pentru 2 persoane: salata icre de stiuca, stiuca umpluta, peste afumat, pui de balta, legume

Orice oaspete va fi incantat de bucataria dobrogeana. Exotice prin imbinarea armoniei a influientelor din diversele culturi ale zonei, fiecare cu specificul sau culinar, clasice prin naturalete si prospetime, preparatele culinare din bucataria noastra va vor incanta simturile.

Feluri de baza servite in meniurile casei

  1. Gratar
  2. Scrumbie la gratar cu cartofi nature
  3. File de crap la gratar cu sos a la Grec si garnitura
  4. Medalion de somn la gratar cu sos alb de ciuperci
  5. Piept de pui la gratar cu garnitura
  6. Ceafa, cotlet de porc la gratar cu sos Tango si garnitura
  7. Calcan la gratar cu sos Bernez si garnitura
  8. Chefal la gratar cu sos Meuniere si garnitura
  9. Peste prajit cu mamaliga si mujdei
  10. Saramura de peste cu mamaliguta
  11. Plachie de peste cu mamaliguta
  12. Peste pane cu piure de cartofi
  13. Chiftelute de peste cu sos de rosii salau pane
  14. Malasolca (rasol de peste cu cartofi fierti in coaja si mujdei)
  15. Scordolea (peste sarat, fiert, cu piure de cartofi si mujdei)
  16. Tochitura de somn cu mamaliguta
  17. Pulpe de pui la ceaun + garnitura mancare paradis
  18. Snitel de pui + garnitura
  19. Snitel porc + garnitura
  20. Ficatei de pui la tigaie + garnitura
  21. Piept de pui cu ciuperci si smantana

Specialitati la comanda (minim 120 min.)

  1. Crap cu sos de usturoi si mamaliguta
  2. Crap pe pat de varzaa (Specialitatea bucatarului)
  3. Crap pescaresc cu mamaliguta
  4. Crap pe pat de cartofi la cuptor
  5. Crap pe pat de varza cu mamaliguta
  6. Chefal la cuptor cu cartofi copti
  7. Crap in crusta de sare la cuptor si garnitura cartofi la cuptor

Salate

  1. Salata asortata de vara
  2. Summer salad Salata de rosii si castraveti
  3. Tomato and cucumber
  4. saladgastro9
  5. Salata de muraturi
  6. Pickles salad
  7. Salata de varza
  8. Cabbage salad
  9. Salata bulgareasca
  10. Bulgarian salad
  11. Salata de pui
  12. Chicken salad
  13. Salata de ton
  14. Tuna salad

Desert

  1. Clatite cu dulceata
  2. Clatite cu finetti
  3. Clatite cu finetti si fructe
  4. Papanasi cu smantana si dulceata
  5. Inghetata asortata

Deserturi servite la comanda (minim 120 min.)

  1. Tiramisu
  2. Crema de zahar ars
  3. Prajitura de casa cu ciocolata
  4. Placinta dobrogeana

Clientii nu sunt obligati sa manance numai peste, la cerere putem prepara si altceva cum ar fi:

  1. Pui ( gratar, la ceaun, snitel, ficatei de pui etc)
  2. Porc , vita (gratar, snitel etc)
  3. Garniturile pot fi diversificate in functie de preferinte:
  4. Cartofi natur, cartofi prajiti, piure de cartofi, legume sote, mamaliga etc
  5. Si la deserturi putem pregati diverse preparate la cerere:
  6. Clatite, inghetata, salata fructe, crema de zahar ars, placinta dobrogeana, papanasi etc