Paradise Delta - House
locul unui sejur de vis
Un Paradis In Inima Deltei
Paradise Delta - House
Lumina
Liniste
Natura salbatica
Paradise Delta - House
Se afla in centrul lor

excursie de lux


padurea letearezervati acum!

contact  |  orientare


oferte sejururi


Excursie de Lux

Tulcea - Girla Sontea - Pensiunea   -  Mila 23

Punctul de plecare este in portul Tulcea - Trecere Bac Camioane Tulcea, Tudor Vladimirescu, de pe str. Bacului.

Veti observa fara dificultate banner-ul cu indicatii catre pensiunea Paradise Delta House. De asemenea, aveti posibilitatea de a va parca masina in parcarea cu plata, pazita, din apropiere.

Parasind peisajul portuar, vom naviga pe Bratul Tulcea pina in dreptul Canalului Mila 35 de unde vom continua pina la intersectia cu Girla Sontea. Traseul se continua pe acest canal pina la intersectia cu Canalul Olguta pina in dreptul localitatii Mila 23, unde pe partea opusa a satului se afla pensiunea Paradise Delta House.

De-a lungul traseului veti avea ocazia de a observa pelicani, lebede, lisite, corcodei, grupuri de stirci, tiganusi si cormorani, care trec in zbor din colonia mixta de pasari de la Lacul Purcelu. De-a lungul calatoriei va veti bucura de un peisaj mirific bogat salcii, vita de vie salbatica, stufarisuri, nuferi care adapostesc numeroase specii de pasari. Vom trece pe langa unele din cele mai frumoase lacuri din Delta Dunarii. Lacul Tataru, Mesteru, Nebunu, Fortuna, Baclanesti Mari, Ligheanca care impreuna cu girlele de legatura formeaza complexul lacustru Sontea-Fortuna, unul dintre cele 7 complexe lacustre din rezervatia Delta Dunarii.

Urmatorul reper al traseului este Satul Mila 23, un sat tipic pescaresc din Delta Dunarii, asezat pe partea dreapta a Dunarii Vechi. Supranumit si Venetia Romaniei, este renumit si prin faptul ca este locul de nastere al marelui campion roman de canotaj Ivan Patzaichin.

Unul dintre cele mai fabuloase trasee din Delta Dunarii isi are destinatia pe partea stinga a Dunarii Vechi la pensiunea , pensiune moderna aflata pe insula insa cu o arhitectura ce se integreaza in peisajul deltaic, cu elemente de stuf si lemn, tipice arhitecturii nord Dobrogene. Aici veti fi intimpinati cu traditionala tuica de banisor si sucuri natural. Pe tot parcursul sejurului dvs., veti putea sa va bucurati de liniste si de minunatele bucate lipovenesti gatite dupa retete traditionale ale bucatariei Deltei.

Pe toata durata excursiei veti fi insotiti de ghizi nascuti si crescuti in Delta Dunarii, cunoscatori ai canalelor si lacurilor Deltei, precum si a faunei si florei locale. Cu ajutorul acestora veti descoperi adevaratele obiceiuri ale oamenilor si animalelor de pe acest tarim fantastic.

Va dorim un sejur placut si linistit.

Acest material a fost inspirit din “Ghidul Vizitatorului, DeltaDunarii”.